Arama
Arama Sonuçları
Sebze meyveyi sıcak, çiftçiyi maliyet yaktı
Aşırı sıcaklar sebze ve meyvede yaklaşık yüzde 50 üretim kaybına neden olurken, mazot, su, gübrede yüzde 100’ü aşan maliyetler de çiftçinin ekim iştahını azalttı.
TZOB: Gıda fiyatlarında artış devam edecek
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bitkisel ve hayvansal üretimdeki maliyet sorununu çözmeden ve üretimi artırmadan gıda ürünlerindeki enflasyonu çözmenin mümkün olmadığını söyledi.
Ekmeğe büyük zam yolda: 10 lirayı aşacak
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu; "Ekmek maliyetinin 10 TL bandına çıkması bekleniyor. Bu yüzden ekmek fiyatının 12 TL olması planlanıyor" dedi.
Soğan ve gübre fiyatları düşüyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatların üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştüğünü bildirdi.
Üreticiler, buğdayda fiyatı bekliyor
Adana Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, stratejik öneme sahip buğdayda hasat yaklaşırken üreticilerin bir an önce fiyatların açıklanmasını beklediğini belirtti.
Yüzde 30’a varan indirim bekleniyor
Doların 12 liraya kadar gerilediğine dikkat çeken sektör temsilcileri, gıdadan tekstile otomobilden elektronik eşyalara kadar birçok ürün grubunda ilk etapta yüzde 10'luk düşüş bekliyor. Fiyatlarda yüzde 30'lara varan gerileme görülebileceği vurgulanıyor.